Kvinderne fylder meget

Lørdag den 4. januar kl. 14.00 har Galleri Bagatel fernisering på en udstilling med 
malerne Kirsten Lund og Anat Doron Bensimon samt keramikeren Ebbe Steen Knudsen.

BILD2132-(2).jpg (123010 byte) 

Kirsten Lund

Kirsten Lund har malet i ganske mange år. Meget apropos nytåret så er Kirsten Lund født samme år som første gang man radiotransmitterede klokkespillet fra Københavns Rådhus for at markere indledningen på det nye år. Så har man ikke direkte nævnt damens alder, ej heller at hun var teenager under Anden Verdenskrig.

Maleriet blev for Kirsten Lunds vedkommende indledt med blyantstegninger og kridttegninger. Oliemaleriet tog efterhånden over og har domineret de seneste 20 år. Omkring motiverne i Kirsten Lunds billeder er det ikke muligt at finde en entydig stil. Selv om kvinder og piger har fyldt meget motivmæssigt, så kommer der også landskaber og bybilleder ud af Kirsten Lunds pensel. Selv abstraktion har været et tema hos Kirsten Lund.

Anat Doron Bensimon

Den anden maler på udstillingen Anat Doron Bensimon er født i Israel. Hun har studeret indretningsdesign i Californien, hvor hun traf sin danske mand og er altså nu bosat i Danmark.

Anat Doron Bensimon spænder vidt, men fortæller, at hun ofte vender tilbage til ét specielt tema: "Jeg har altid været fascineret af kvindekroppen, kvindens magt og frugtbarhed.” 

På udstillingen vil der også være mange billeder, hvor der er arbejdet med farvekombinationer underkastet forskellige teknikker og tekstur. Meget fantasifulde og farverige billeder.

BILD2134-(2).jpg (171161 byte)

BILD2139-(2).jpg (108505 byte)

Ebbe Steen Knudsen

På galleriets podier udstiller Ebbe Steen Knudsen keramiske skulpturer. Ebbe Steen Knudsen har senest udstillet for to år siden på ”Bagatel” og kommer her med sine seneste arbejder. Og Ebbe Steen Knudsens fascination af kvinden og hendes krop vil tydeligt komme til udtryk.

Maleri, stof og sten

Lørdag den 15. februar 2014 kl. 14.00 har Galleri Bagatel fernisering på en udstilling med fire kunstnere. 
Det drejer sig om malerne Lilian Mebus og Mette Nissen Johansen, Ditte Rasmussen, der laver stofbilleder, og stenskulptøren Niels Gorm Christensen.

Lilian-Mebus.jpg (206954 byte) 

Lilian Mebus

Lilian Mebus har i mange år arbejdet olie- og akrylmalerier, men de senere år har akvarelmaleriet været hendes foretrukne udtryksmiddel. Det er i særlig grad naturen med dyr og meget ofte blomster, der giver inspirationen til Lilian Mebus’ billeder. Og de lyse farver er også gennemgående i hendes billeder.

Mette Nissen Johansen

Mette Nissen Johansens billeder er meget følelses- og stemningsfulde. Det skyldes nok ikke mindst, som Mette Nissen Johansen selv udtrykker det: ”Mine billeder er som brudstykker af virkeligheden, der svæver gennem min sjæls indre kaos.”. Man bliver således ofte forundret eller draget ind i hendes billeders fortælling.


Mette-Nissen-Johansen.jpg (88724 byte)

Ditte-Rasmussen.jpg (76158 byte)

Ditte Rasmussen

Stofbilleder har blot en mindre gruppe udøvere. På udstillingen vil en af dem Ditte Rasmussen vise en række af hendes seneste værker i netop denne genre. Ditte Rasmussen har udstillet på Galleri Bagatel for ca. 2 år siden, men har siden taget nye teknikker i brug. Omkring processen med at lave sine billeder, fortæller Ditte Rasmussen, at det ofte er ganske frustrerende, idet der hele tiden kommer nye billeder til i hendes hoved. Det betyder således også, at der aldrig hos Ditte Rasmussen er tale om, at hun laver en hel serie billeder med samme tema, idet hun til stadighed bliver inspireret til noget nyt og anderledes. 

Niels Gorm Christensen

På galleriets podier udstiller stenkunstneren Niels Gorm Christensen. Om vinteren maler Niels Gorm Christensen samt illustrerer bøger. Men fra ca. 1. maj går turen til sommerhuset, hvor der de sidste ca. 10 år er blevet hugget, skåret og poleret i sten. Og på galleriets udstilling kan man se en lang række resultater af de seneste års stenarbejder.

Gorm-skulp-01-14-02.jpg (81083 byte)

Galleri Bagatel, Herstedøstervej 50, i Herstedøster Landsby har åben lørdag og søndag kl. 12-17. 
Udstillingen løber frem til 30. marts 2014.

Inspireret af ”Nordkaperen”

Lørdag den 5. april kl. 14.00 har Galleri Bagatel fernisering på en udstilling med malerne Dan Hjort Nielsen og Allan Hansen samt keramikeren Winnie Flyng.

Dan-Hjort-Nielsen.jpg (92687 byte)

Winnie-2.jpg (40589 byte)

Winnie Flyng og Dan Hjort Nielsen

Ægteparret Winnie Flyng og Dan Hjort Nielsen har med fødselsårene henholdsvis 1944 og 1938 erfaringen med sig. Deres tilværelse har også ført dem vidt omkring. Således har de rejst ganske meget i Asien med bl.a. Kina og Vietnam som destinationer. De har også sejlet sammen med Troels Kløvedal på ”Nordkaperen” i Stillehavet, Middelhavet og Det Indiske Ocean. Selv siger Dan Hjort Nielsen, at selv om hans ofte naturalistiske malerier ikke direkte har motiver fra disse sørejser, så har påvirkningen afgjort haft sin indflydelse i farvevalget på billederne. For Dan Hjort Nielsen er naturalismen i sig selv ikke målet for billedet, men farverne er det. I en afmeldelse i Politiken af en tidligere Dan Hjort Nielsen-udstilling er der omkring det naturalistiske islæt blevet udtrykt: ”Forankringen i virkeligheden giver billederne en kompositorisk stramhed.”

I øvrigt har Dan Hjort Nielsen ikke fået sin kunstneriske åre af ingenting. Han er således tredje generation kunstmaler.

Allan Hansen

Maleren Allan Hansen slår til daglig sine folder i det sydfynske. Galleri Bagatel stødte således på Allan Hansens billeder på en udstilling i Fåborg sommeren 2013. Den umiddelbare reaktion ved mødet med Allan Hansens billeder var ”sikke dog et farvebombardement”. Man blev nærmest farvemæssigt tromlet tilbage, hvilket da også medførte, at Allan Hansen måtte man have til Albertslund.

Selv siger Allan Hansen: ”Jeg arbejder for det meste abstrakt uden at opsøge trends. Jeg eksperimenterer meget med form og farve, mens min inspiration hentes i kulturens og naturens verden.”

Allan-Hansen.jpg (255383 byte)

Minimaludstilling

Galleri Bagatel i Herstedøster Landsby afvikler igen i år sin Minimaludstilling, hvor billederne maksimalt må fylde 30 x 30 cm. 
Denne gang er der fernisering lørdag den 24. maj kl. 14.00, og udstillingen løber frem til 29. juni 2014.

De udstillende kunstnere har fået en begrænset vægplads stillet til rådighed. Mere konkret har 39 malere samt en fotograf indvilget i at deltage i udstillingen. Denne mangfoldighed giver naturligvis også, at der vil være et bredt spekter af malergenrer repræsenteret. 

BILD2161.jpg (132277 byte)   BILD2163.jpg (129127 byte)   BILD2165.jpg (153289 byte)   BILD2166.jpg (153881 byte)

På podierne i galleriet udstiller keramikerne Jeff Ibbo, René Wulff Iversen og Eric Landon. Endvidere vil der være glas af Else Willumsgård.

For at festliggøre ferniseringen vil Nina Raaschous Jazzkvartet igen i år sætter dejlige og fornøjelige toner til begivenheden. Repertoiret spænder over blues, bossa og jazzstandards. Forhåbentlig er vejrguderne med galleriet, så der kan være tale om udendørs musik i høj solskin.For at festliggøre ferniseringen vil Nina Raaschous Jazzkvartet igen i år sætter dejlige og fornøjelige toner til begivenheden. Repertoiret spænder over blues, bossa og jazzstandards. Forhåbentlig er vejrguderne med galleriet, så der kan være tale om udendørs musik i høj solskin.

I øvrigt er Minimaludstillingen den sidste udstilling inden sommerferien. 
Efter ferien åbnes der igen lørdag den 23. august 2014, hvor der afvikles en gruppeudstilling med en række af Danmarks førende naivistiske malere. 

Galleri Bagatel på Herstedøstervej 50 i Herstedøster Landsby har åben lørdag og søndag kl. 12-17.

Naivister på Bagatel

Lørdag den 23. august 2014 åbner Galleri Bagatel den nye sæson med en udstilling med seks danske naivister. Malerne er Inge Selmer, Jette Mørup, Lone Villaume, Marianne Tümmler, Dorte Marcussen og Ib Meyer. Ferniseringen sker kl. 14.00.

Det naivistiske maleri har en lang forhistorie. Ofte bliver det dømt uden for de fine selskaber i kunstens verden, og mange noble kunstkendere tror – hvad der en åbenbar misforståelse – at det naive maleri er nemt at lave, og det anses derfor ikke så fint som megen anden kunst. ”Søndagsmalere” kaldte man engang naivisterne, og det var ikke pænt ment. 

BILD2178-(2).jpg (182507 byte)   BILD2183-(2).jpg (125377 byte)   BILD2184-(4).jpg (104648 byte)

Den mest kendte danske naivist er forfatteren og maleren Hans Scherfig, der dog aldrig lagde skjul på, at hans billeder ikke bare var idylliske junglebeskrivelser, men også kunne ses som en elskværdig satire over det kapitalistiske samfund, hvor jungleloven hersker. Men ellers er naivisterne mest kendt for deres nostalgiske længsler og deres drømme om et ”jævnt, muntert og virksomt liv” her på jord. I det naivistiske univers er det gode liv i centrum.
På udstillingen på Galleri Bagatel er det seks af ”de gamle” danske naivister, der er gået sammen om udstillingen. Udstillingen er samtidig en fødselsdagsudstilling, idet Inge Selmer i efteråret runder 60 år. Det har Galleri Bagatel ønsket at være med til at fejre, og i den forbindelse har Inge Selmer inviteret fem af hendes gode naivistiske kolleger til at være med på udstillingen. Og for dem alle gælder, at humoren og den gode historie er at finde i deres billeder. Man bliver i godt humør af at se på disse billeder. 

Galleri Bagatel, Herstedøstervej 50 i Herstedøster Landsby, har åben lørdag og søndag kl. 12 -17.
Udstillingen løber frem til den 28. september.

Gaudi og genbrugskunst

Lørdag den 4. oktober 2014 kl. 14.00 har Galleri Bagatel fernisering på en udstilling med malerne Iana Olsen Morgunova og Vivian Just
samt keramikeren Anna Strauning.

image001.jpg (175858 byte)

Iana Olsen Morgunova

Iana Olsen Morgunova kalder sine malerier for genbrugskunst. Hun nedbryder de eksisterende materialer, omfortolker dem for derefter at give dem en ny form med nyt formål og således at danne noget, som aldrig set før, genanvendt, innovativ og ekstraordinær kunst. 
Det er ligesom alkymi, der forvandler uædle metaller til guld bortset fra, at der her er tale om ”skrald til guld”.
Selv siger Iana Olsen Morgunova: ” Jeg vil med min kunst udfordre og inspirere mennesker på en måde, man aldrig har forestillet sig før. Ens livs forestillinger bliver forløst og styrket, når man lader sig blive inspireret af synergi mellem form og teknik – mellem kunsten og videnskaben. Forladte genstande kan blive noget af det smukkeste kunst i verden.”

Vivian Just

Foruden Iana Olsen Morgunova har maleren Vivian Just billeder på galleriets vægge. 
Vivian Just har flere gange udstillet på galleriet med såvel separatudstilling som deltager i galleriets Minimaludstilling. Her er tale om en mangesidet kunstner. Der har været præsenteret malerier så naturalistisk, at beskuere har skullet røre billeder for at sikre sig, at der virkelig var tale om et maleri og ikke en reel genstand, der var hængt på lærredet. Vivian Just har også dyrket det naivistiske maleri, hvor humoren og spillet mellem titel og billede har en vigtig funktion.
Denne gang er det igen en ny side, Vivian Just viser med sine billeder. Der er fortrinsvis tale om billeder lavet med tusch. Fladerne er udfyldt med mønstre, som på afstand giver en fornemmelse af malede flader, men som tæt på kan ses at være ensartede mønstre med symmetri.

tusch-hare-ny.jpg (165066 byte)

56k.jpg (85690 byte)

Anna Strauning

På galleriets podier udstiller Anna Strauning en keramikserie, som hun selv fortæller, er kraftigt inspireret af Antoni Gaudi samt hendes kærlighed til naturen. ”Gaudi så naturens verden fyldt med bløde kurver – ikke rette linjer. Han så naturens egne bygningsværker havde forkærlighed for det bøjelige”, fortæller Anna Strauning.
Anna Strauning arbejder med lerets mange muligheder: det fine porcelæn med sin gennemskinnelighed og de grovere lertyper, der kalder på kraftige former, men som alligevel kan forvandles til tynde sarte skåle.
I øvrigt er Anna Strauning moder til Iana Olsen Morgunova, og begge kommer oprindelig fra Rusland.

Galleri Bagatel, Herstedøstervej 50 i Herstedøster Landsby har åben lørdag og søndag kl. 12 -17.
Udstillingen løber frem til 9. november 2014.

Forside