Forside

Udstillingsperiode: 10. februar - 11. marts 2007.


Debutant på Galleri Bagatel

Lørdag den 10. februar 2007 kl. 14.00 har Galleri Bagatel fernisering på en udstilling med to malere og en keramiker.
Malerne er Ina Lüders og Lone Christensen, mens keramikeren er Nils Hyberst Kjeldsen.   

Ina Lüders

Ina Lüders er en yngre billedkunstner, der nu debuterer som galleriudstiller. Hendes forkærlighed for farver træder tydeligt frem i hendes billeder. Motiverne er mangeartede, men som hun selv siger ”fuglene er mine venner, og mine damer skal smile deres underfundige smil.”
På billederne til udstillingen har Ina Lüders i øvrigt sat sig selv en begrænsning, idet hun har valgt ikke at bruge farven sort. Dette forhold håber hun vil give en ekstra dimension.
I Ina Lüders billeder vil man også kunne genfinde en egen uskyldighed. Hendes nysgerrighed omkring motiver medvirker også til en ivrig eksperimenteren.
”Jeg har på det seneste arbejdet med at få digte til at indgå i mine billeder,” fortæller Ina Lüders, ”og så håber jeg da også, at jeg gennem de udstillede billeder får videregivet min følelse af glæde og fredfyldthed til beskueren.”  

Dyreven-af-Ina-Lüders2.jpg (50380 byte)

Lone-Christensen2.jpg (44921 byte)

Lone Christensen

Lone Christensen har igennem mange år arbejdet med fremstilling af keramik/stentøjskunst, vævning, billedcollage og silkemaling. Hun fortæller, at hun altid har tegnet, og det er først i de senere år, farverne er kommet med ind i billedet. Først var det akvareller, og siden er det blevet akryl på lærred.
Og det er således fra den sidstnævnte periode, man kan se billeder på udstillingen. I billederne indgår der ofte forskellige materialer, hvilket medvirker til at give spændende og interessante virkninger.
Når man ser på Lone Christensens billeder, er mangfoldigheden det, der i første omgang slår én. Man kan se skæve/naive huse, farverige kvindeportrætter, lækre damer og da også et surrealistisk æbleskrog. Et mere gennemgående træk er dog det genkendelige motiv med en modig farvekomposition.
Lone Christensen fortæller selv: ”Jeg henter inspiration i hverdagen gennem små og store hændelser. Der er således tale om, at stemninger, indtryk og oplevelser er med til at bestemme billederne.”
Det er måske netop de mangesidige oplevelser, der gør, at Lone Christensen motivmæssigt spænder så vidt.

Nils Hyberst Kjeldsen

Nils Hyberst Kjeldsen har tidligere udstillet i galleriet. Nu vender han tilbage med nye og spændende keramikting. ”Jeg har altid bevæget mig omkring det naturalistiske, men i stærkt samspil med teknikkernes og materialernes struktur,” fortæller Nils Hyberst Kjeldsen. Han fortæller videre: ”Jeg finder inspiration til mange af mine former i naturen. Jeg synes, det er spændende at arbejde med leret, der er dannet for mange tusinde år siden, og give det liv og form og at brænde det, som man har gjort siden oldtiden og dermed knytte tråde fra fortiden til vor fortravlede nutid.”
På udstillingen vil man kunne se såvel skåle som fade, men der vil helt sikkert også være nogle af Nils Hyberst Kjeldsens ænder.

Nils-Hyberst-Kjeldsen2.jpg (51078 byte)

Udstillingsperiode: 14. januar - 5. februar 2007.

Susanne Krogshede

Susanne Krogshede udstiller malerier. Inspirationen til sine billeder har Susanne Krogshede tit fundet i sin brors stald. Der optræder således i hendes malerier ofte køer, men også markens dyr, grisene i svinestalden og insekterne i blomsterbedet er en stor inspirationskilde for Susanne Krogshede. Samtidig er Susanne Krogshede optaget af at lege med ord, hvilket også kommer til udtryk i hendes billeder. Materialemæssigt arbejder hun fortrinsvis med akryl og shellak på lærred, men der bliver ofte tilført andre strukturer gennem pap og stof.

Ko-af-Susanne-Krogshede.jpg (46263 byte)

Koiagttagelse-af-Birthe-Lin.jpg (49218 byte)

Birthe Lindhardt

Oprindelig arbejdede Birthe Lindhardt med collager. Siden er maleriet blevet indført mere og mere i hendes billeder, og der vil på udstillingen være mulighed for at se såvel rene malerier som malerier tilført ”noget klippe-klistre”, som Birthe Lindhardt selv udtrykker det. ”Jeg er meget fabulerende og indbyder til, at man går på opdagelse i mine billeder,” fortæller Birthe Lindhardt. Når man ser Birthe Lindhardts billeder får man simpelthen lyst til at kigge endnu nærmere. Man kan ikke undgå at blive fascineret af hendes billedverden.

Ane Schollert

Ane Schollert er 4. generation af keramikere. Hun stod således i lære hos sin moder Helle Allpass og bestod svendeprøve i 2001. ”Jeg laver ting i saftige grønne og blå farver, som jeg synes forskønner og sanseliggør hverdagen,” fortæller Ane Schollert. Til sin keramik vælger Ane Schollert kraftige glasagtige glasurer, der klæder hinanden og kan mikses efter temperament og smag.

Ane-Schollert2.jpg (24019 byte)

Udstillingsperiode: 17. marts - 15. april 2007.


Mette Hansgaard

Mette Hansgaards billeder er meget farvestrålende. Selv fortæller hun: ”I mit hjerte bor der en surrealist. En evighedsmaskine der konstant udtrykker sine energier igennem farver og kontraster. Opbygningen af farverne giver værkerne et specielt kunstneriske udtryk.”
Udover der surrealistiske præg rummer billederne også en abstrakt dimension. Mette Hansgaard kalder da også selv sin malestil for abstrakt-surrealistisk.
Motiverne forestiller oftest flere emner på en gang og er skabt af en kombination af farver, der medvirker til den egentlige skabelse af kunstværket. Herudover optræder indimellem en kraftig symbolik, som Mette Hansgaard har lært via mesteren Erik Lagoni Jacobsen.

Mette Hansgaard har trods sin unge alder allerede vakt i del berettiget opsigt i kunstkredse. Hun har således modtaget en række kunstlegater fra diverse kunstfonde for at støtte hende i hendes fortsatte udvikling.

 


havudsigt-bagatel72pix.jpg (50314 byte)


Victoria Ladefoged

Victoria Ladefoged har som mange kunstnere det særlige problem, at hun har mange talenter, og hun har endnu ikke besluttet, hvilket eller hvilke hun skal satse på. På udstillingen i Galleri Bagatel viser Victoria Ladefoged billeder og træskulpturer. 

Oprindelig var aftalen med galleriet, at Victoria Ladefoged blot skulle udstille sine malede træhuse. Disse huse kan nærmest beskrives som to-dimensionelle gavle af 20-30 cm’s højde og 5-10 cm’s bredde. Ved udstillingen kan man flytte rundt på disse husbilleder og dermed skabe sit eget lille bybillede.
Men da Victoria Ladefoged siden viste galleriet sine malerier og træskulpturer, var der ingen tvivl om, at disse også skulle med på udstillingen til forhåbentlig stor glæde for de besøgende.

Billederne er farvestrålende fantasidyr, som i deres grundsubstans dog bærer præg af katte, heste og fugle. Ikke mindst ved de sidstnævnte udfolder Victoria Ladefoged sin store glæde ved kraftfulde farver. Der er i billeder en optimisme og livsglæde, så man som beskuer bliver glad ved at betragte billederne.
Træskulpturernes modeller er som ved billederne hentet fra dyreverdenen uden, at der er tale om virkelighedstro gengivelser.




træhuse-af-Victoria-Ladfoge.jpg (30819 byte)

 

 

 

 

Udstillingsperiode: 21. april - 20. maj.

Minimaludstilling på Galleri Bagatel

Titlen ”Minimaludstilling” refererer til, at de udstillede billeder maksimalt må være 30 x 30 cm. Men med hensyn til antallet af udstillende kunstnere er udstillingen ikke minimal. Hele 62 malere vil være repræsenteret på udstillingen, hvilket medfører, at galleriet har inddraget sit anneks i hovedudstillingsområdet. Der vil således være lige i underkanten af 200 malerier på udstillingen.
Som nævnt er rammerne alene sat ved billedernes størrelse. Motiverne vil derfor være spænde vidt fra det naturalistiske til det surrealistisk abstrakte.


Naivister

Der er en særlig gruppe malere repræsenteret på udstillingen, nemlig danske naivister. Baggrunden for dette er, at for tre år siden lukkede ”Varmegalleriet” i Kastrup. Her havde naivisterne i en årrække udstillet på en minimaludstilling. Nu var de blevet hjemløse, og da nogen af dem i anden forbindelse havde udstillet i Galleri Bagatel, blev galleriet spurgt, hvorvidt de ville fortsætte med denne ”Minimaludstilling”. Og sådan er det blevet.
Der er tale om nogle af landets ypperste naivistiske malere, som deltager i udstillingen. Blandt disse således også Hanne Højfeldt fra Sulsted i Jylland. Omkring hende knytter der sig en lille historie, som måske vil være mange bekendt. Det var hende, der havde udsmykket årets chokoladedåse fra Sv. Michelsen. Det originale billede til denne udsmykning var i julen 2006 udstillet i Illum,- og her blev det stjålet. En historie der gik gennem landets medier på daværende tidspunkt. Forhåbentlig gentager historien sig ikke på Galleri Bagatel.


DSC00081b.jpg (231482 byte)

Carla-Thonsgaard-2b.jpg (53642 byte)

Andre udstillere
Naivisterne bliver suppleret med en række af galleriets tidligere udstillere, som har fået den for nogle store udfordring at skulle male i de mindre måleforhold. Som mange siger, så er det faktisk sværere at male småt end stort.

Blandt udstillerne er der dog også et par førstegangsoptrædende i Galleri Bagatels regi.

 

Jørgen-Schlosser-2b.jpg (34359 byte)

Jørgen Schlosser med træskulpturer
På podier i galleriet udstiller Jørgen Schlosser træskulpturer overvejende af skibe. Jørgen Schlosser henter sine materialer på strandene i Grækenland. Det er opskyllet træ, han samler ind. Som han selv siger: ”Jeg kan også finde drivtømmer i Danmark, men i modsætning til i Grækenland, så har træet oftest mistet sin farve. Og det er disse farvede træstykker, der giver liv til mine skulpturer.”
På sin vis kan man tale om, at Jørgen Schlossers skulpturer er ”skrot-skulpturer”, da de jo laves af en slags affald.
 

 

Malerne
De 62 malere på ”Minimaludstillingen” er:
Peter Macholm, Gitte Quist Jacobsen, Yrsa Larsen, Rikke Larsen, Ole Lassen, Lone Merete Belhage, Nøfle Lustü, Ursula Overgaard, Kenneth Olsson, Lisbeth Mohr Mikkelsen, Grethe Rostock, Susan Haladyn, Kathrine Frederiksen, Berta Bak, Karin Mølgård, Jan Thomas, Anna Skov Hassing, Pia Staursbøll Jensen, Henrik Hjarnø, Heins Madsen, Gabriela Strøm, Lone Villaume, Ann Rasmussen, Karen Brinck, Ina Christensen, Birthe Lindhardt, Susanne Krogshede, Inge Selmer, Lykke Østerlin Koch, Pia Bendtsen, Ib Meyer, Erik Brøndum, Christel Thomsen, Finn Holm, Lone Christensen, Hanne Højfeldt, Tom M. Jensen, Edel Bærskog, Helen Nagel, Kirsten Bechmann, Mogens Forné, Gitte Schomacker, Jørgen Juul, Marianne Tümmler, Birgit Gerneke, Susan Kortegaard, Kurt Sørensen, Mette Hansgaard, Ina Lüders, Lone Jørgensen, Marianne Brink, Jeff Ibbo, Grete Tranberg, Pia Stuer Lauridsen, Mikkel Wulff Iversen, Kirsten Svenstrup, Annette Grage, Helle Damgaard, Lene Tvermose, Carla Thonsgaard, Ernst Christiansen, Janie Haarh.



DSC00090b.jpg (193132 byte)

Lone-Christensen-3b.jpg (61339 byte)

Udstillingsperiode: 26. maj - 24. juni.

Farverige kunstnere på Galleri Bagatel

Lørdag den 26. maj 2007 kl. 14.00 har Galleri Bagatel fernisering på sæsonens sidste udstilling.Her præsenteres malerier af Charlotte Hjelholt og Dorthe Taxbøl samt keramik af Tove S. Gaub. Endvidere udstiller Martin Wurms ikoner.

Charlotte Hjelholt

Charlotte Hjelholt er oprindelig uddannet tekstilformer med vævning som hovedområde. De seneste ti år har maleriet dog været mere i fokus. Selv samler hun hovedparten af sine malerier under overskriften ”naturabstraktioner”.
”Naturens mangfoldighed og indbyggede æstetik er en vedvarende kilde til inspiration”, fortæller Charlotte Hjelholt og fortsætter, ”en inspiration, som enten kan være nærværende og synlig i billedet, eller som måske undervejs er blevet et spor, en antydning eller en stemning.”
I Charlotte Hjelholts billeder kan man da også ofte finde plantestrukturer, blomster og bladformer, af og til i kontrast til geometriske / konstruerede former og flader.
”Jeg håber,” fortæller Charlotte Hjelholt, ”at billederne vil pirre nysgerrigheden samtidig med, at deres udtryk er æstetisk harmoniske.”

 


Charlotte-Hjelholt2.jpg (48847 byte)

 

Dorte-Taxbøl2.jpg (70609 byte)

Dorthe Taxbøl

Dorthe Taxbøl er oprindelig reklame- og illustrationstegner fra før computernes tid. Nu lader hun sit kunstneriske behov komme til udtryk gennem maleriet. Om sine billeder fortæller Dorthe Taxbøl: ”Jeg har altid været fascineret af mennesker, derfor indgår der ofte personer eller portrætter i mine billeder. Jeg følger den naturalistiske tradition, som ses i mine franske billeder, men på de seneste har jeg også flirtet med det symbolske og mere abstrakte i min udtryksform.”

 

 

Tove S. Gaub

På podierne i galleriet vil der være keramik skabt af Tove S. Gaub. Her er der tale om en mangesidet kunstner, der også gør sig inden for maleri, plakat, grafik og udsmykning af boliger. Det mangesidede talent kan også ses af, at Tove S. Gaub således har været silhuetklipper i Tivoli. 
På udstillingen er det som nævnte værker inden for keramikken, som Tove S. Gaub udstiller. 
”Jeg har arbejdet med keramik i tæt på 30 år,” fortæller Tove S. Gaub, ”men i de seneste 5-6 år er det i særlig grad den raku-brændte keramik, der har fascineret mig.” 

På udstillingen vil der også være nogle få tredimensionelle ikoner af den hollandsfødte kunstner Martin Wurms.

Tove-S.-Gaub2.jpg (53041 byte)

Udstillingsperiode: 11. august - 9. september

Birgitte-Bang-Ingrisch.jpg (79730 byte)

Birgitte Bang Ingrisch

Birgitte Bang Ingrisch har til udstillingen valgt temaet truede og truende dyr. Det kan lyde lidt dystert, men Birgitte Bang Ingrisch lægger megen humor i sine billeder, så stemningen ikke bliver tung og trist. Birgitte Bang Ingrisch siger selv: ”Humoren er et virkemiddel, der når langt ud, også når mere alvorlige temaer er på dagsordenen. Og jeg søger, at der er højt til himlen i mine billeder!”

Inspirationen til billederne henter Birgitte Bang Ingrisch i et liv, der er fuld af børn og dyr. Desuden er hun kraftigt påvirket af sit arbejde for naturen i Danmarks Naturfredningsforening.

De udstillede billeder er fortrinsvis malet med akryl, men ”når min tålmodighed er til stede, kommer der også oliebilleder ud af anstrengelserne”, fortæller Birgitte Bang Ingrisch.

I øvrigt har Birgitte Bang Ingrisch tilbragt en stor del af sin barndom i Albertslund, så der er også en form for tilbagevenden til rødderne gennem udstillingen på Galleri Bagatel.

 

Lisbeth Mohr debuterede udstillingsmæssigt på Galleri Bagatel for et par år siden. Nu vender hun tilbage med nye værker. Hendes billeder afspejler, hvad man kan kalde det danske hverdagsliv før som nu. Motiverne er naive og med strejf af humor. ”Jeg ønsker, at beskueren får mulighed for at trække på smilebåndet i mødet med mine billeder,” fortæller Lisbeth Mohr.

Billederne har et klart grafisk præg. Der er tale om akryl, mixed media og blyantstegninger. Omkring farvevalget siger Lisbeth Mohr selv, at ”det er mærkeligt, men harmonisk.”

 

Lisbeth-Mohr.jpg (78037 byte)

3-stribede-emner.jpg (66219 byte)

Keramikeren Sanne Nissen

Keramikeren Sanne Nissen kommer til udstillingen med såvel brugsting som ting til pynt.

Produkterne fremstår i klare farver med enkle dekorationer, der understøtter formen.

Sanne Nissens keramik er ofte fremstillet på drejeskive og herefter blevet bearbejdet videre. Dette giver et spændende og anderledes ikke-traditionelt præg på hendes keramik. Selve glasurbrændingerne foregår i såvel stentøjs- som rakuovn.

 

Tegneren Ernst Christiansen

I Galleri Bagatel har man stort ser siden åbningen for mere end 5 år siden kunnet købe trykte kort med motiver fra Vestskoven. Manden bag disse kort er tegneren Ernst Christiansen.

Nu har Ernst Christiansen besluttet at sætte originalerne til disse kort til salg. Til dette formål er galleriets anneks derfor blevet indrettet alene med Ernst Christiansens originaltegninger.

 

Udstillingsperiode: 15. september - 21. oktober

Paris,-Lene-Skagen.jpg (117699 byte) 

Lene Skagen har til udstillingen medbragt en række malerier, hvor temaet ofte er indtryk fra byer. Og der er tale om indtryk fra såvel danske byer som fra Paris og Venedig m.m. 
Lene Skagen arbejder meget med kontraster, lys og skygge, og lader ofte figurerne glide ind i hinanden, så det er op til beskueren at gå på opdagelse efter underliggende betydninger. Mange af billederne er udført med spartel for at fremme skarphed og kontraster på billedfladen. På det seneste er Lene Skagen også begyndt at arbejde med collageteknik, hvor hun bl.a. arbejder med sand og savsmuld.

Huse-i-verden.jpg (76316 byte)


Kurt Sørensen
udstiller såvel keramik som malerier.
Keramikken har et figurativt præg, og samtidig vil man se figurerne have et noget voldsomt og til tider grotesk udtryk. Der er dog også ofte humor forbundet med de keramiske figurer, og generelt er der et klart følelsesmæssigt udtryk i de forskellige figurer.
Billedmæssigt deler Kurt Sørensens udstilling sig i to. Der er tale om landskabsbilleder og nonfigurative billeder.
I den senere tid har Kurt Sørensen arbejdet meget med at udtrykke sig gennem meget store malerier. For at disse større malerier skal komme til deres ret, har Kurt Sørensen også fået stillet galleriets anneks til rådighed. Her er der ekstra højt til loftet, så malerierne virkelig kan komme til deres ret.


2.jpg (65960 byte)

Udstillingsperiode: 27. oktober - 25. november

H.Honig-Spring.jpg (84355 byte)

Heidi Honig Spring

Heidi Honig Spring er en yngre maler, der primært arbejder med akryl på lærred. Hun anvender fortrinsvis pensler, men det sker også, at hun bruger de bare hænder.
Gennem sit kunstneriske arbejde får Heidi Honig Spring en spændingsafledning, og hun betragter processen for at være lige så vigtig som produktet. Selv fortæller Heidi Honig Spring: ”Jeg maler relativt impulsivt, men er alligevel drevet af trangen til at opleve samspillet mellem bestemte farver, der presser sig frem på nethinden.” Hun fortæller endvidere: ”Menneskelig interaktion optager mig meget, og farverne bliver derfor til figurer med et naivt og ekspressivt udtryk. De eksisterer som regel i en genkendelig situation eller stemning fra hverdagens møde mellem to personer.”
For en udenforstående opleves disse naive figurer ofte som havende et præg af fantasifulde rummennesker.

Berta Bak

Udstillingens anden maler Berta Bak har tidligere udstillet på Galleri Bagatel. Det er fortsat naturen, der er Berta Baks store inspirationskilde. Inden for de seneste måneder har Berta Bak været på Island, hvilket flere af billederne da også er inspireret af. 
Om sine billeder fortæller Berta Bak: ”Jeg maler figurativt og bruger mest naturen som motiv. Mine billeder er ikke en klar hengivelse af et bestemt sted, men mit mål er at gengive min egen oplevelse af stemningerne og lyset i naturen.”

Bertha-Bak.jpg (61282 byte)

Hannah Koppel

På galleriets podier kan man se køer, giraffer, zebraer og en enkelt fugl. Det er keramikeren Hannah Koppel, der har disse keramiske figurer med på udstillingen. Hun har endvidere også vaser inspireret af birketræer med på udstillingen. Derudover udstiller hun en række flotte vaser, hvor hun anvender sort og hvid glasur.

Udstillingsperiode: 1. december - 6. januar

gitte-schomacker.jpg (137158 byte)

Gitte Schomacker

Gitte Schomacker arbejder abstrakt med påtrængende farver. Når man betragter hendes billeder, får man også ofte indtryk af, at der i det enkelte billede er områder med ganske nye og anderledes billeder. Denne komposition har som effekt, at man uvilkårligt ”går på jagt” i billederne.

Ina Lüders

Ina Lüders debuterede for ca. et år siden på galleriet. Siden har hun været rundt i landet på en lang række udstillinger, hvilket ikke mindst er sket i kraft af, at hun er blevet en del af ”Danske naivister”.

Stilen er blevet en smule anderledes siden den sidste udstilling, men man kan stadig genfinde det naive og poetiske i Ina Lüders billeder.


ina-luders.jpg (47672 byte)


Forside